Scratch

فواید برنامه نویسی برای کودکان
همانطور که زبان انگلیسی به زبان بین المللی و مشترک میان افراد کشورهای مختلف تبدیل شده است، در دنیای کامپیوتر و تکنولوژی هم برنامه نویسی به عنوان زبان برقراری ارتباط بین کامپیوتر و انسان شناخته می‌شود. با یادگیری برنامه نویسی،‌ مجموعه‌ای از مهارت‌های کاربردی در زندگی را بدست خواهید آورد. تفکر حل مسئله، افزایش اعتماد به نفس، خلاقیت و فعال نگه داشتن ذهن از جمله این مهارت‌ها است. برنامه نویسی کودکان را به رویاهای خود می‌رساند. یک کامپیوتر به سابقه خانوادگی، جنسیت یا مکان زندگی شما اهمیتی نمی‌دهد. کودک در هر شرایطی تنها با یک لپ تاپ یا سیستم کامپیوتری می‌تواند ایده خود را کدنویسی کرده و به اهداف خود برسد. به همین دلیل بسیاری از بزرگان دنیای امروزی معتقد هستند که: اگر بتوانید برای یک رایانه کدنویسی کنید، می‌توانید به رویاهای خود برسید.

برای پاسخ به این سوال که اسکرچ چیست باید گفت که اسکرچ یک زبان برنامه نویسی «Drag-and-Drop» (دارای قطعات قابل کشیدن و رها کردن) برای کودکان است. کاربران اسکرچ می‌توانند با استفاده از این زبان برنامه نویسی برنامه‌هایی مثل انواع بازی‌ها و همچنین تصاویر متحرک (انیمیشن) بسازند.
اسکرچ (Scratch) یک زبان برنامه نویسی بصری است که با هدف آموزش مهارت مهم برنامه نویسی به کودکان و دانش‌آموزان ارائه شده است. دانش‌آموزان می‌توانند با اسکرچ خودشان برنامه‌های تعاملی، بازی یا انیمیشن بسازند. آموزش اسکرچ به کودکان و نوجوانان باعث می‌شود آن‌ها تفکر خلاقانه، استدلال قاعده‌مند و کار گروهی را یاد بگیرند. مهارت برنامه نویسی روز‌به‌روز اهمیت بیش‌تری پیدا می‌کند و در بسیاری از زمینه‌های مختلف کاربرد دارد. بنابراین، یادگیری این مهارت از سنین پایین درست مثل آموزش زبان‌های دیگری به غیر از زبان مادری، می‌تواند در رشد و شکوفایی و موفقیت افراد در بزرگسالی اهمیت بسزایی داشته باشد.
با آموزش اسکرچ، کودکان و نوجوانان می‌توانند به کاوش و استفاده از ایده‌های برنامه نویسی به وسیله در کنار هم قرار دادن قطعات یا همان بلوک‌ها بپردازند و کدهای ساده خلق کنند. همچنین یک صفحه وب برای بحث و گفتگو با موضوعات دسته‌بندی شده مختلف پیرامون اسکرچ وجود دارد که کاربران برای ارتباط با یکدیگر و مطرح کردن سوالات خود از آن استفاده می‌کنند. اگرچه اسکرچ برای افراد بین ۸ تا  12 سال ارائه شده است، می‌توان از اسکرچ برای ایجاد برنامه‌های ساده یا حتی پیچیده استفاده کرد؛ بنابراین، این فناوری و زبان برنامه نویسی می‌تواند برای بزرگ‌سالان نیز مفید واقع شود.

اسکرچ به بیش از ۷۰ زبان مختلف ترجمه شده است و در خانه، مدرسه و انجمن‌های فوق برنامه در اکثر کشورهای جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در آموزش برنامه نویسی، علوم کامپیوتر و تفکر محاسباتی از زبان اسکرچ استفاده می‌شود. همچنین معلم‌ها از اسکرچ به عنوان ابزاری برای آموزش بسیاری از موضوعات دیگر شامل ریاضیات، درس علوم، تاریخ، جغرافی و هنر استفاده می‌کنند.

یک پسر ابتدایی نشسته در اتاق پشت میز با یک لپ تاپ (تصویر تزئینی مطلب زبان برنامه نویسی اسکرچ)